Digitaal VOG aanvragen

5X

Bezig blijven tijdens de zomervakantie voor zzp’ers

De scholen gaan dicht, de zon komt (hopelijk!) tevoorschijn, en jij als flexibele onderwijsprofessional hebt even wat minder om handen. Waar de een toe is aan een welverdiende vakantie, wil de ander toch liever productief blijven of nog wat extra inkomen genereren. Stilzitten is gelukkig helemaal niet nodig en om je op weg te helpen, hebben we alvast met je meegedacht👇

 

1. Vrijwilligerswerk
Zoveel kinderen in één keer vrij? Die moeten we ook bezighouden natuurlijk. Door heel Nederland zijn er onwijs veel activiteiten gepland. Denk maar eens aan zomerkampen, fietskampen of andere zomeractiviteiten. Daar zoeken ze altijd wel vrijwilligers, of deels betaalde, bekwame mensen die kinderen kunnen begeleiden tijdens deze activiteiten.

2. Zomerbaan
Tijdens de zomer is het natuurlijk ook een idee om een compleet ander beroep uit te oefenen. Wist je dat wij bijvoorbeeld zzp’ers hebben die tijdens de zomervakantie werken als steward, meewerken op de camping in de buurt of in de zomer op het terras mee rennen met een dienblad? Deze ervaringen kunnen niet alleen verfrissend zijn, maar bieden ook een nieuwe kijk op verschillende werkvelden en vaardigheden.

3. Bijles geven
In de zomervakantie is de vraag naar bijles vaak groot. Studenten willen zich voorbereiden op het komende schooljaar of hebben extra hulp nodig voor vakken die ze net niet gehaald hebben. Jij als freelance-onderwijsprofessional kunt jouw expertise inzetten om studenten te ondersteunen in vakken waar ze moeite mee hebben. Zo leer je ook direct waar studenten vaak op vastlopen!

bezig blijven tijdens de zomervakantie voor zzp’ers

4. Online cursussen geven | Volgen
Jezelf ontwikkelen is altijd een belangrijk onderdeel, vooral als zzp’er. Online zijn er talloze cursussen beschikbaar die je kunnen helpen nieuwe vaardigheden te leren of bestaande kennis verder te verdiepen. Maar je kunt natuurlijk ook besluiten om zelf (online) cursussen aan te bieden over jouw vakgebied en ervaring.

5. Reizen
Maar die vrijheid en tijd is natuurlijk ook perfect om vakantie te nemen en nieuwe landen te gaan ontdekken. Dit kan niet alleen voor jou persoonlijk verrijkend werken maar ook zeker op het educatieve vlak. Misschien neem je jouw ontdekkingen wel mee terug de klas in voor een stukje topografie of geschiedenis, of ga je ontdekken hoe scholen in jouw vakantieland te werk gaan.

 

Wat ga jij doen tijdens jouw zomervakantie?
×

Hallo!

Stuur gelijk een berichtje of mail ons op info@edulance.nl

×