Veelgestelde vragen
Alle veelgestelde vragen voor scholen en leerkrachten
Heb je als schooldirecteur of als leraar vragen over (werken met) Edulance? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je na het lezen van de antwoorden meer vragen? Neem dan contact met ons op! We staan klaar om al je vragen te beantwoorden.
Voor leerkrachten
Kost het gebruik van Edulance mij geld?
Wat voor soort opdrachten kan ik vinden via Edulance?
Via Edulance vind je een gevarieerd aanbod aan relevante opdrachten. Edulance heeft als doel om basisscholen te helpen bij de eerlijke inhuur van tijdelijke krachten. Het kan hierbij gaan om ziektevervanging, zwangerschapsvervanging of het verlagen van de werkdruk bij vaste leerkrachten. De gemiddelde duur van opdrachten ligt tussen twee dagen en zes maanden. Daarnaast is elke basisschool welkom op Edulance, ongeacht denominatie en onderwijsvorm.
Hoe krijg ik toegang tot de beschikbare opdrachten?
Stuur ik mijn facturen inclusief of exclusief btw?
Hoe werkt de facturatie?
Per gewerkte week stuur je een uren overzicht naar facturen@edulance.nl volgens de door ons aangeleverde template. Edulance creëert, conform de afspraken met de school en volgens een vast systeem, een factuur namens jou / jouw bedrijf en stuurt deze naar de school. Wij volgen het proces ook verder op voor een spoedige afhandeling. Jij ontvangt direct het geld op je rekening van de school. De school betaalt geen btw over je gewerkte uren, op deze manier houden we zoveel mogelijk onderwijsgeld in het onderwijs. Facturatie is per 2 weken.
Ik wil graag werken via Edulance maar ik ben geen ZZP'er, kan dat?
Wat is een gangbaar uurtarief via Edulance?

Vrijblijvend informatie aanvragen
(voor leerkrachten)
Voor scholen
In welke situatie kan ik Edulance gebruiken?
Je kunt Edulance voor verschillende doeleinden inzetten. De leraren via Edulance staan klaar voor kortdurende ziektevervanging, langdurige ziektevervanging, zwangerschapsvervanging of voor het verlagen van de werkdruk bij het vaste personeel. De minimale duur van een opdracht is twee weken.
Normaal gebruik ik een uitzend- of detacheringsbureau voor vervanging. Waarom zou ik gebruik maken van Edulance?
Edulance wil zoveel mogelijk onderwijsgeld in het onderwijs houden. Daarom ontvang je van leerkrachten een directe factuur. Op deze manier hoef je als school geen btw te betalen over de gewerkte uren, dit is via een uitzend- of detacheringsbureau wel het geval. Daarnaast betaal je een leerkracht via Edulance per gewerkt uur, tijdens de vakantie of ziekte hoef je de leerkracht dus niet door te betalen. Ten slotte kom je via Edulance direct in contact met leerkrachten, op deze manier wordt de arbeidsmarkt transparanter en eerlijker.
Wat kost het gebruik van Edulance?
Scholen kunnen zichzelf gratis aanmelden op Edulance. Ook het plaatsen van opdrachten is volledig kosteloos. Indien een leerkracht via Edulance aan het werk gaat op de school, brengt Edulance een marge per gewerkt uur (excl. btw) in rekening.
Hoe werkt de facturatie?
Hoe waarborgt Edulance de kwaliteit van de leerkrachten?
Onderwijskwaliteit is een topprioriteit voor Edulance. Wanneer een leerkracht zichzelf aanmeldt bij Edulance volgt een uitgebreide screening en een persoonlijk interview. Alle leerkrachten van Edulance hebben minimaal twee jaar relevante werkervaring en zijn in het bezit van een VOG. Als vanzelfsprekend dient een leerkracht ook in het bezit te zijn van een PABO-diploma. Daarnaast vragen we zowel de school als de leerkracht om een korte beoordeling te geven aan het einde van de opdracht. Op deze manier blijven we de kwaliteit verbeteren.
