Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je na het lezen van de antwoorden meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Voor onderwijsprofessionals

Kost het gebruik van Edulance mij geld?

Nee, het gebruik van Edulance is voor onderwijsprofessionals volledig gratis. Edulance wil zoveel mogelijk lesbevoegden en andere professionals aanmoedigen om werkzaam te zijn/blijven in het onderwijs.

Wat voor soort opdrachten kan ik vinden via Edulance?

Via Edulance vind je een gevarieerd aanbod aan relevante opdrachten. Edulance heeft als doel om scholen te helpen bij de eerlijke inhuur van tijdelijke krachten. Het kan hierbij gaan om ziektevervanging, zwangerschapsvervanging of het verlagen van de werkdruk bij vaste formatie. De gemiddelde duur van opdrachten ligt tussen twee weken en zes maanden. Daarnaast is elke school welkom bij Edulance, ongeacht denominatie en onderwijsvorm.

Hoe krijg ik toegang tot de beschikbare opdrachten?

Als je interesse hebt om via Edulance aan de slag te gaan, dan kun je je inschrijven. Wij nemen dan contact met je op om je wensen in kaart te brengen en gaan aan de slag om je te matchen op een passende opdracht.

Stuur ik mijn facturen inclusief of exclusief btw?

Alle opdrachten die via Edulance worden uitgevoerd, worden exclusief btw gefactureerd. Lesgeven heeft een btw-vrijstelling in Nederland. Het facturen zonder btw houdt de kosten voor de scholen dus zo laag mogelijk.

Hoe werkt de facturatie?

Via EduFacturatie schrijf je jouw gewerkte uren. Tweewekelijks versturen wij uit jouw naam een factuur naar de school. De school betaalt geen btw over deze factuur. Zo houden we het onderwijsgeld zoveel mogelijk in het onderwijs.
Om jou te garanderen van een tijdige betaling, betalen wij binnen 14 dagen uit. Ook als de opdrachtgever nog niet betaald heeft.

Ik wil graag werken via Edulance maar ik ben geen zzp'er, kan dat?

Geen probleem. Als je je inschrijft, nemen wij contact met je op om na te gaan wat het best bij jou past. Wil je je wel als zzp’er inschrijven, dan kunnen wij je met alle zaken helpen. Is het niet voor jou weggelegd, dan is Edulance Deta wellicht meer iets voor jou.

Wat is een gangbaar uurtarief via Edulance?

Edulance laat haar zzp’ers vrij in het bepalen van hun uurtarief, waarin wij wel adviseren. Het gemiddelde tarief van een leerkracht via Edulance ligt tussen de €50,- en €75,- per uur, afhankelijk van de aard van de opdracht en ervaring.

Voor onderwijsprofessionals

Voor opdrachtgevers

In welke situatie kan ik Edulance gebruiken?

Je kunt Edulance voor verschillende doeleinden inzetten. Onze professionals staan klaar voor kortdurende ziektevervanging, langdurige ziektevervanging, zwangerschapsvervanging of voor het verlagen van de werkdruk bij het vaste personeel. De minimale duur van een opdracht is twee weken.

Normaal gebruik ik een uitzend- of detacheringsbureau voor vervanging. Waarom zou ik gebruik maken van Edulance?

Edulance wil zoveel mogelijk onderwijsgeld in het onderwijs houden. Daarom ontvang je van onze zzp-professionals een directe factuur. Op deze manier hoef je als school geen btw te betalen over de gewerkte uren, dit is via een uitzend- of detacheringsbureau wel het geval. Daarnaast betaal je een onderwijsprofessional via Edulance per gewerkt uur, tijdens de vakantie of ziekte hoef je de leerkracht, docent of onderwijsassistent dus niet door te betalen. Ten slotte kom je via Edulance direct in contact met de professionals in het onderwijs, op deze manier wordt de arbeidsmarkt transparanter én eerlijker.

Wat kost het gebruik van Edulance?

Scholen kunnen zichzelf gratis aanmelden bij Edulance. Ook het plaatsen van opdrachten is volledig kosteloos. Indien een leerkracht via Edulance aan het werk gaat op de school, brengt Edulance een marge per gewerkt uur (excl. btw) in rekening. Indien gewenst, kan hiervoor onze tarievenkaart opgevraagd worden.

Hoe werkt de facturatie?

Per twee weken ontvang je een verzamelfactuur. Deze factuur verzamelt de factuur van de leerkracht(en) en van Edulance op één factuur. De factuur van de leerkracht is vrijgesteld van btw. Over de factuur van Edulance betaal je 21% btw. De factuur heeft een betalingstermijn van 14 dagen.
De facturatie is per school geregeld. Ben je een bestuur en heb je meerdere scholen onder je met leerkrachten via Edulance, dan ontvang elke school apart een factuur.

Hoe waarborgt Edulance de kwaliteit van de onderwijsprofessionals?

Kwaliteit van onderwijs heeft voor ons de hoogste prioriteit. Onze onderwijsprofessionals hebben minimaal 3 jaar werkervaring en weten hoe het is om flexibel om te gaan met verschillende scholen, onderwijsmethoden en klassen. Zodra een onderwijsprofessionals zich bij ons inschrijft, volgt er een uitgebreide screening en een persoonlijk interview. Uiteraard zijn onze professionals in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en de juiste diploma’s. Na afloop van een opdracht vind er altijd een evaluatie plaats.

Voor besturen en scholen