Volgens onderzoeker Cliff Arnall is de derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn, de vakantie ver weg lijkt en de dagen nog donker zijn. Wij hebben daarom een aantal tips voor je om deze dag door te komen!

Blue monday

Tip 1: bewegen, bewegen, bewegen

Wanneer je in beweging blijft komt er namelijk endorfine vrij. Dit hormoon zorgt voor een geluksgevoel en onderdrukt stress. Wanneer je hersenen te weinig of helemaal geen endorfine ervaren, kan je somber worden.

Tip 2: vergeet niet te lachen

Ook met lachen maak je endorfine aan. Lachen zal natuurlijk geen ziektes genezen maar zorgt wél voor een beter immuunsysteem. En vergeet niet: de positieve energie die jij uitstraalt, krijg je zeker terug. Win-win dus!

 

Tip 3: zet je favo afspeellijst aan

Wist je dat je met muziek je emoties kan beïnvloeden? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat muziek zorgt voor een betere samenwerking tussen onze twee hersenhelften . Als je naar muziek luistert maakt je lichaam dopamine aan in de hersenen. Onze volgende tip is dus om je favoriete afspeellijst met happy tunes aan te zetten. Een goed begin is het halve werk!

 

Tip 4: zoek naar jouw werkgeluk

In het nieuwe jaar wordt er veel nagedacht over werkgeluk. Ben jij bijvoorbeeld niet meer helemaal blij met je baan? Misschien is zzp’en in het onderwijs iets voor jou. Neem dan hier eens een kijkje. Wie weet vind jij de baan die je verdient!

 

Tot slot…

vergeet niet dat vandaag ook gewoon een normale dag is die zo weer voorbij is. Voor velen is Blue Monday alleen maar een hype.