Lisa is in juni gestart als kandidaten manager bij Edulance. In deze rol is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze (zzp-)leerkrachten. Ze zorgt ervoor dat alles in orde is voordat een leerkracht start bij een school en ook tijdens én na de opdracht staat zij voor hen klaar. In dit blog vertelt ze wat dat precies inhoudt.

Lisa

Voor mijn start bij Edulance heb ik gewerkt in de (zzp-)bemiddeling en als recruiter. In beide rollen bleek al snel waar ik veel energie van kreeg: menselijk contact, verbinden, motiveren en begeleiden. Je kunt wel stellen dat ik een echt ‘mensenmens’ ben. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijzelf altijd te blijven ontwikkelen en ik vind het prachtig dat dit mogelijk is via opleidingen en scholen voor jong én oud. De rol als kandidaten manager bij Edulance, partner in het onderwijs, is daarom echt voor mij weggelegd.

 

Kwaliteit van het onderwijs

Bij Edulance is de kwaliteit van het onderwijs de hoogste prioriteit. Dit betekent dat we de kwaliteit van onze leerkrachten te allen tijde moeten waarborgen. Als kandidaten manager ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van bestaande en nieuwe leerkrachten. Op dit moment leer ik dus vooral onze huidige leerkrachten kennen en spreek ik met nieuwe kandidaten over opdrachten die we nu hebben. Ik breng de behoeften van de leerkrachten in kaart om zo te zorgen voor een perfecte match tussen leerkracht en school. Om de kwaliteit te bieden die we nastreven – zowel richting school als leerkracht –, zijn we bij Edulance nu bezig met het opzetten van een opleiding- en trainingsaanbod. Zo kunnen de leerkrachten zich blijven ontwikkelen en bieden we de scholen nog meer expertise.

 

Totale ontzorging

Naast de kwaliteit van het onderwijs, willen we onze leerkrachten zoveel mogelijk ontzorgen. Zodat zij zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn: alles met betrekking tot de ontwikkeling van het kind. Een van de faciliteiten die wij bieden is een tool voor een videomotivatie: EduVideo. Met deze tool kan de leerkracht zich persoonlijk voorstellen aan de hand van een aantal intakevragen. Deze vragen zijn samen met de schoolbesturen opgesteld en geeft hun meteen een goed beeld van de leerkracht. Op die manier beperken we de tijd die een sollicitatieprocedure kost en is het voor meerdere stakeholders eenvoudiger om een kandidaat te beoordelen zonder dat iedereen er fysiek en op hetzelfde moment bij hoeft te zijn. De leerkracht wordt alleen uitgenodigd als er serieuze interesse is voor een persoonlijke kennismaking en om een indruk van de school te krijgen. Als kandidaten manager is het mijn rol om de leerkracht hier volledig op voor te bereiden. De vragen zijn door mij ingesproken om zo het idee van een gesprek en een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. En omdat ik de leerkrachten voor, tijdens én na hun opdracht begeleidt, kunnen ze mij altijd bellen.

 

Intake gesprekken

Tot slot houd ik mij bezig met de intakes van nieuwe leerkrachten. Per dag heb ik een aantal gesprekken en dat vind ik echt het leukste om te doen. Ik vind het fijn om mensen te leren kennen en om op iemand kwaliteiten in te zoomen. Op die manier kan iedereen de beste versie van zichzelf laten zien. Samen bespreken we de wensen voor opdrachten. Of je nou fulltime beschikbaar bent voor de onderbouw, naast een andere baan graag de bovenbouw les wil geven of slechts een paar maanden per jaar beschikbaar bent voor het voortgezet onderwijs; wij denken altijd mee om jou een passende opdracht te bieden. Deze gesprekken voer ik ook met al bekende leerkrachten. Zo blijven we altijd op de hoogte van de beschikbaarheid, wensen en zorgen we dat leerkrachten zich altijd blijven ontwikkelen.

 

Kennismaken

Wil je graag meer te weten over Edulance, ben je al zzp-leerkracht of sta je ervoor open deze stap te maken? Bel of mail me gerust! Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tot snel!


lisa@edulance.nl
0773 0341 64

 

×

Hallo!

Stuur gelijk een berichtje of mail ons op info@edulance.nl

×