Kennismaking

Handige tips voor jouw

Kennismaking met scholen

Een eerste indruk maak je maar één keer, dus zorg ervoor dat je jezelf goed presenteert. Verzamel ook de juiste informatie over je opdracht en leg een sterke basis voor samenwerking. Gebruik deze checklist om niets te vergeten en noteer alles tijdens je gesprek voor je overeenkomst. Klaar om aan de slag te gaan? Lees verder voor tips om het meeste uit je kennismaking te halen!

Workload
In deze kennismakingsfase wil je vooral even de balans opmaken: hoe zwaar is de opdracht? Gaat het erom dat je een klas draaiende houdt, of werk je juist naar een concreet resultaat toe? Ook slim: vraag hoe de vacature is ontstaan. Zo ontdek je of je bijvoorbeeld iemand vervangt, een nieuw project gaat opzetten of dat er misschien haast bij is. Dit geeft je direct meer inzicht in wat ze precies van je verwachten en wat jouw rol in het grotere plaatje is.

Start en einddatum
Wil je een overeenkomst aangaan, dan is het belangrijk (en verplicht) om een start- en einddatum vast te leggen. Soms weten scholen nog niet precies hoe lang ze je nodig hebben, en dat is begrijpelijk. Geef dan gerust aan dat het voor het opmaken van de overeenkomst belangrijk is om toch een einddatum te bepalen. Deze kan altijd verlengd of aangepast worden als dat nodig blijkt!

Vergaderingen en studiedagen
Bespreek ook van tevoren of je deelneemt aan studiedagen en vergaderingen. Je kunt hierbij aangeven dat je graag aanwezig bent bij besprekingen die relevant zijn voor jouw opdracht of klas. Zo zorg je ervoor dat je tijd goed besteed wordt en je precies daar bent waar je nodig bent!

Kennismaking met school

Declarabele uren
Maak ook duidelijke afspraken over welke uren je kunt declareren, zoals vergaderingen en pauzes. Zo voorkom je verrassingen achteraf. Bespreek daarnaast hoe om te gaan met meerwerk: wat als je bijvoorbeeld langer moet blijven? Zorg ervoor dat je altijd eerst even overlegt met de school voordat je extra uren declareert.

Reiskosten en parkeerkosten
Reiskosten worden vergoed tegen €0,23 per kilometer, maar vergeet niet om ook even te bespreken of eventuele extra parkeerkosten gedeclareerd kunnen worden. Het is fijn als dit soort afspraken van tevoren helder zijn.

Leg al deze afspraken netjes vast in artikel 1.1 van de overeenkomst. Dit is een open veld in het contract dat je van Edulance ontvangt, waar je makkelijk de werkdagen, de periode van de opdracht en eventuele uitzonderingen kunt toevoegen. Heb je een langere lijst van afspraken? Dan is het handig om die in een aparte bijlage op te nemen.

×

Hallo!

Stuur gelijk een berichtje of mail ons op info@edulance.nl

×