Van 6 t/m 17 oktober is het Kinderboekenweek 2021. Dé week waarin het lezen bij kinderen wordt gestimuleerd. Dit jaar staat de week in het thema van ‘worden wat je wilt’. Of je nou goed bent in rekenen of taal, jong of oud; elk kind kan worden waar het van droomt. Op internet zijn genoeg tips te vinden voor boeken passend bij het thema. Zo ook onze tips, want die lees je hier. 

Het-geheim-van-de-vloggerEen boek dat helemaal past bij de huidige tijd: Het Geheim van de Vlogger van Wieke van Oordt. Dat het werk van een vlogger niet altijd van een leien dakje gaat, heeft ook Tibo gemerkt. Elke dag maar filmen en er voor zorgen dat je geen volgers verliest. Het lijkt allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Totdat hij de ontvoering van zijn vriendin Joosje filmt. En dan komen al die volgers toch van pas. Samen wordt een zoekactie op touw gezet. Zal Tibo zijn vriendin terug vinden? Een leuk boek voor leerlingen vanaf groep 6, maar ook als voorleesboek aan te raden.

hoe-word-ik-astronautHeb je ook het idee dat er nog zo veel te ontdekken valt? Zéker als je naar boven kijkt en nadenkt over wat er allemaal nog is dat wij niet kunnen zien. Dan lijken wij toch best wel klein. Als astronaut kun je ontdekken wat er allemaal nog meer is. Maar hoe wordt je dat? In het boek Hoe word ik astronaut deelt André Kuipers de kneepjes van het vak en vertelt Govert Schilling alles wat hij weet over het sterrenstelsel. Een praktisch boek waarbij leerlingen vanaf groep 5 direct aan de slag kunnen met hun astronautentraining.

handboek-voor-superheldenSuperheld. Ongetwijfeld een van de antwoorden die we allemaal wel eens hebben gegeven op de vraag ‘wat wil je later worden?’. In de boekenserie Handboek voor Superhelden van Elias en Agnes Vahlund wordt de aandacht van Lisa getrokken door een boek met rode kaft. ‘Het Handboek voor Superhelden’. Het is het begin van haar transformatie van ongelukkig meisje tot stoere superheld. Dit boek stond in 2019 centraal in de week tegen pesten. En niet voor niets: dit boek laat leerlingen die gepest worden zich gesteund voelen.

Dat je politieagent, dokter of kapper kan worden, weten we allemaal. Maar wist je ook dat er beroepen bestaan als babysitter voor luiaards, golfbalduiker of gelukkoekjesschrijver? Te gek toch? Te gekke beroepen die echt bestaan van Natalie Labarre is de perfecte afsluiter van dit lijstje. Het bewijst immers dat je écht kan worden wat je wil. Een heerlijk boek om doorheen te bladeren met prachtige illustraties. Voor alle leeftijden. Écht alle leeftijden. Het is immers nooit te laat om te worden wat je wilt.