zzp´er opdracht verlenging

Handige tips 

Zzp’er? Zo ga je om met de last-minute beslissing van de opdrachtgever om de opdracht te verlengen 

Het leven als zzp’er brengt ook wat uitdagingen met zich mee, nietwaar? Eén daarvan is het soms zenuwslopende moment waarop je opdrachtgever op het laatste moment beslist of ze de opdracht verlengen of niet. En laten we eerlijk zijn, dat kan behoorlijk stressvol zijn. Want wie wil er nu op het laatste moment zonder opdracht zitten?

Maar geen paniek, ondernemers! Hier zijn een paar handige tips om dit probleem aan te pakken en die last-minute verrassing te voorkomen:

 

Evaluatiemoment
Evaluatiemoment met je opdrachtgever: Nodig je opdrachtgever uit voor een kop koffie. Praat over hoe de samenwerking is verlopen, of ze tevreden zijn en wat hun plannen zijn voor de toekomst. En vergeet niet om ook jouw wensen en intenties voor de verlenging van het contract te bespreken. Open communicatie is key!

Opdrachtovereenkomst
Is er ruimte voor een nieuwe opdracht in het volgende schooljaar? Maak het dan snel concreet en stuur een nieuwe opdrachtovereenkomst. Na de evaluatie, laat je zien dat je de touwtjes in handen neemt. Laat het niet liggen, maar zeg gewoon: “Ik regel de nieuwe overeenkomst voor ons deze week.” Lekker proactief, toch?

Opslagfactor

Opdracht verlengen
Zet een maand voor de afloop van je opdracht in je agenda om een verlenging te bespreken met de opdrachtgever. Je kunt in je overeenkomst ook vastleggen dat dit gesprek zal plaatsvinden. Dit is een soort vriendelijke herinnering voor beide partijen dat er op tijd moet worden besloten over verlenging. Zet dit zwart op wit in je overeenkomst, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn en jij voldoende tijd hebt om eventueel een nieuwe opdracht te vinden. Werk je via Edulance? Vanaf eind juni staat er in de overeenkomst een bepaling opgenomen over het bespreken van een verlenging. Dit geldt voor het nieuwe schooljaar 2024/2025.

Met deze slimme stappen kun je die last-minute stress verminderen en met een gerust hart genieten van je vakantie, wetende dat je inkomsten veilig zijn. Kom je er toch niet uit met de school? Via Edulance heb je kans op een opdracht bij jou in de regio. We helpen je bij de bemiddeling met de school en regelen juridische zaken, zoals de opdrachtovereenkomst tussen jou en de school. Klinkt dit interessant? Neem contact op!

Happy freelancing! 🚀

×

Hallo!

Stuur gelijk een berichtje of mail ons op info@edulance.nl

×