nationale voorleesdagen

Tips voor het vinden van 

Jouw zzp-opdracht voor schooljaar 24/25 

Scholen zijn begonnen met formatiegesprekken over volgend schooljaar. Wie vertrekt, wie blijft en wie gaat extra taken doen, of juist andere taken? Voor jou als zzp’er, is dit dé beste zoekperiode voor een nieuwe opdracht. Hier zijn wat tips om de perfecte zzp-opdracht te vinden voor volgend schooljaar.

Meivakantie
Na de meivakantie weten scholen hoe de formatie eruitziet. Er ontstaat overzicht welke uren er ingevuld zijn en waar extra hulp nodig is. Interne kandidaten vullen dan de vacatures op, of er worden vacatures uitgezet. Wist je dat bij Edulance de eerste vacatures al binnenstromen?

Weet wat je wil
Dit is dé tijd om na te denken over wat je hebt geleerd, wat bij je past op dit moment en waar je (nieuwe) uitdaging in zoekt. Jouw wensen en voorkeuren neem je mee in de keuze voor een nieuwe zzp-opdracht.

CV klaar
Ga aan de slag met je cv! Voeg jouw laatste opdrachten, trainingen en ervaringen toe. Een stralende foto doet het ook altijd goed! Wil je wat extra’s toevoegen? Vraag je meest recente opdrachtgever om een referentie. Ook dit kun je (met toestemming) opnemen in je CV.

 

 

 

Maak doordachte keuzes
Gebruik deze tijd om na te denken over welke zzp-opdracht het beste bij je past. Maar wacht niet te lang met beslissen. Tegen het einde van het schooljaar kan het hectisch zijn op scholen. En na de eerste week van de zomervakantie? Dan staat de mailbox op standje ‘out of office’!

Geen paniek
In de laatste weken voor de vakantie kan er nog veel gebeuren. Bij Edulance merken we dat dit een korte piekperiode is, waar wat meer vacatures binnenkomen. Dus als je denkt dat je te laat bent, geen paniek! Maar wees wel realistisch: het kan zijn dat je wat concessies moet doen aan je ideale opdracht.

Wacht met VOG
Je hoeft geen recente VOG te hebben als je nog geen opdracht hebt. Vraag deze dus nog niet aan, want dat is zonde van de kosten. Als je wel een opdracht hebt, zorg er dan voor dat je deze tijdig aanvraagt zodat de VOG binnen is vóór je eerste werkdag. Edulance kan je een link sturen als je een nieuwe VOG wilt. De kosten zijn voor jou als zzp’er.

Sparren over een zzp-opdracht voor het schooljaar 2024/2025? Maak dan een afspraak via deze link. Wil je weten of Edulance interessante vacatures voor jou heeft in het nieuwe schooljaar? Kijk dan hier.

Wanneer begin jij met zoeken?
×

Hallo!

Stuur gelijk een berichtje of mail ons op info@edulance.nl

×