Digitaal VOG aanvragen

Update! 

VOG digitaal aanvragen 

Sinds mei kun je nu ook digitaal je VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen en ontvangen. Veel zzp’ers in het onderwijs en scholen zijn nog niet op de hoogte van deze nieuwe mogelijkheid, terwijl dit echt een handige en efficiënte optie is. Door dit te delen, kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen profiteren van de voordelen van de digitale VOG.

 

Vroeger werd de VOG altijd per post verzonden. Op de eerste dag van je opdracht moet je VOG maximaal 6 maanden oud zijn. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld op 26 augustus begint, een VOG vanaf 26 februari nog steeds geldig is. Soms kun je dezelfde VOG voor meerdere opdrachten gebruiken, maar als je VOG ouder is dan 6 maanden, moet je een nieuwe aanvragen. Hieronder bespreken we waarom het digitaal aanvragen van een VOG voordelen heeft:

Tijdsbesparing
Het is toegestaan om zakelijke transacties op je privérekening te ontvangen, maar het is slimmer om een aparte zakelijke rekening te openen. Dit maakt je administratie en belastingaangifte veel overzichtelijker en voorkomt fouten. Een slimme zet dus! Voor ongeveer €10 per maand heb je al een zakelijke betaalrekening en deze mag je afsluiten bij een bank naar keuze. Er zijn namelijk banken met betere voordelen voor ondernemers.

Digitaal VOG aanvragen

Makkelijker overhandigen
Het is eenvoudiger om de VOG aan je opdrachtgever te overhandigen. De digitale VOG wordt direct in je Berichtenbox afgeleverd en kan snel en gemakkelijk naar de opdrachtgever worden doorgestuurd.

Betere controle op echtheid
De werkgever kan de echtheid en juistheid online controleren via validatie.nl. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en vermindert de kans op fraude. De digitale VOG bevat een validatielink van de overheid.

Door over te stappen op de digitale VOG bespaar je tijd, verhoog je de efficiëntie en zorg je voor een betrouwbare afhandeling van je documenten. Heb je voor een opdracht via Edulance een nieuwe VOG nodig? Laat het ons weten en wij regelen de aanvraag voor je. Je ontvangt dan een e-mail met een link om de aanvraag verder af te handelen en de betaling te voltooien.

 

VOG Digitaal Aanvragen
×

Hallo!

Stuur gelijk een berichtje of mail ons op info@edulance.nl

×