zzp freelance in het onderwijs

Heb je 5 oktober al omcirkeld in je agenda? Die dag draait helemaal om jou als onderwijsprofessional, degene die zich dag in dag uit inzet voor de nieuwe generatie. Je doet dat natuurlijk met veel passie en energie, maar laten we eerlijk zijn, het kan ook behoorlijk uitdagend zijn. Daarom is het niet meer dan logisch dat we een Dag van de Leraar hebben.

1. Hoe wordt in Nederland de Dag van de Leraar gevierd?

In Nederland vieren we de Dag van de Leraar bijna op elke school. Jij als onderwijsprofessional kunt vaak rekenen op een kaartje, een klein cadeautje of de kans om deel te nemen aan workshops en trainingen. Maar weet je, deze dag is meer dan alleen een ´dankjewel´ aan jou. Het is ook een moment waarop we belangrijke onderwijsthema’s kunnen bespreken, zoals het welzijn en de administratieve lasten in het onderwijs. Kortom, een dag waarop we niet alleen waardering tonen, maar ook bewustzijn creëren binnen het onderwijs. 

 

2. Dag van de Leraar voor ZZP’ers in het onderwijs.

Als zzp´er in het onderwijs mag je ook rekenen op een flinke dosis waardering. En eerlijk gezegd, daar staan wij helemaal achter. Je doet net zo goed werk als je collega’s in loondienst: je hebt ook oog voor de kinderen, de ouders en je collega’s. Misschien breng je zelfs extra kennis met je mee door een specialisatie of een vernieuwende onderwijsaanpak, waardoor de school echt profiteert van jouw aanwezigheid. Dat is geweldig, en daar staan we 100% achter!

 

3. Ben jij ZZP´er? Laat deze dag dan voor je werken!

Weet je dat er kansen zijn voor jou als zzp’er tijdens dit soort nationale dagen? Je kunt bijvoorbeeld je onderwijsvisie delen of je eigen onderwijsmethoden presenteren. Gebruik je eigen communicatiekanalen, zoals LinkedIn, of overweeg zelfs een inspirerende blogpost op je website. Wees creatief!